Fastelavnsboller


Selvom det ikke er fastelavn helt endnu MÅTTE jeg bare lave en god omgang af disse lækre boller.



Lækker creme som der godt kunne have været mere af 
















Kan anbefales at bruge en ret stor skål



















De nybagte boller
Her er så de flotteste af dem med glasur og kokos

Opskriften til 24 store boller:
Dej:
* 4 dl skummetmælk
* 2 æg
* 1 dl vand
* 100 g gær
* Lidt sukker og salt
* 1000 g mel

Creme:
* 2 æg
* 6 spsk. sukker
* 4 dl skummetmælk
* 2 spsk. maizena majsstivelse
* 2 vaniljestænger

Glasur:
Masser af flormelis
1-2 spsk. kakao
1-2 spsk vand.

Kokos

Gæren smuldres i lunt vand og mælk og sukker salt og æg tilsættes og røres godt rundt. Næsten alt melet røres/æltes ind i dejen. Og det hæver nu i 30 min.
Alle ingredienser til cremen røres i en gryde som stille og roligt bliver varmet og til kogepunktet og koges igennem i 1 min. Her efter afkøles cremen som er dækket over med film. 
Nu udrulles dejen i 24  firkanter og ca. en spsk. creme lægges der på. De samles i fire hjørner og det gentages to gange så man har en lukket bolle. Som efterhæver i 30 min.
De pensles og bages i 12-15 min.
Flormelisen og kakaoen blandes med meget lidt vand og kommes på boller når de er HELT kolde og der drysses med det samme med kokos.

Det skal også siges, at disse ikke indeholder helt så mange kcal. Ca. 160 kcal pr. bolle

Velbekomme(:

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag