Hjemmelavede trøfler (romkugler)
Men mine cravings tog over og jeg kastede mig ud i det.
Min første tanke var at der helt sikkert skulle noget wiener-dej i, for at det ikke skulle blive for smattet. Tanken bag trøfler er jo at bruge overskydende kage, dette har jeg dog aldrig, da min kæreste fungerer lidt som en skraldespand. Derfor tog vi på jagt efter billig bake-off kage. Flere af de supermarkeder der har bake-off, sælger brød og kager til halv pris efter et specifikt klokkeslet (19.00 el. 20.00).
![]() |
1 hindbær roulade, 2 croissanter, 2 dagmartærter og 4 chokomuffins
|
I princippet kan man bruge det meste kage til trøfler, ovenover ses hvad vi købte til en kæmpe portion.
Det man skal bruge til trøfler er altså:
* Kage (gerne noget i wiener-dej)
* Romessens
* Hindbærmarmelade
* Kakaopulver
* Kokos eller krymmel til at rulle i
Mængderne er ikke til at sige, men til denne store portion brugte jeg 2,5-3 flasker romessens (50-60 ml) og 3-4 spsk. hindbærmarmelade og kakaopulver. Jeg synes man skal prøve sig frem, så kan man også nå at smage rigtigt meget af dejen.
Så er det bare at komme igang med at trille, de kan både laves i store og små kugler. Desuden påtænker jeg at forme en hel kage ud af det på et tidspunkt.
- Vi spises ved!
Kommentarer
Send en kommentar